Chili Fire 5-Pack kryddkvarnar

9970: Chili Fire innehåller fem spännande chiliblandningar:
Chili Salt - Chili Jalapeño - Chili Sanam - Chili Devanur - Chili Birds Eyes
Pris: 100 kr

Chili Salt: 500 SHU
  • Kyckling
  • Fisk
  • Gris
  • Ko
  • Grönsaker
  • Lamm
  • Rådjur/hjort
Här används en grön jalapeño med ursprung från Centralamerika och en röd Birds Eyes från Indien blan­dad med havssalt. Mild i smaken. Använd gärna direkt på sallader till kalla såser, fisk, kyck­ling, kött och i alla grönsaksrätter. Fungerar utmärkt att använda som bordskrydda!
Ingredienser:
Havssalt (60%), chili, jalapeño.
Vikt: 70g
Chili Jalapeño: 8 000 SHU
Grön jalapeño med ursprung från Centralamerika den är 2,5 till 7,5 cm lång och har saftigt fruktkött som påminner om paprika i smaken. Jalapeño kommer av arten spansk peppar (capsicum annuum), dit även paprika hör. Använd den gärna till tacos, burritos, falafel, salsor, hem­lagad pizza, i grytor och i sallader. Pikant smak.
Ingredienser:
Grön Jalapeño.
Vikt: 15g
Chili Sanam: 15 000 SHU
Detta är en chili med lätt sötma, stark och kryddig, med Chili Sanam från Indien. Sanam är den mest efterfrågade chilin och exporteras till hela världen. För att uppnå den styrka som vi har här blandar man flera sorters chili, framför allt de Indiska sorterna (capsicum frutis­cens). Chili fungerar i stort sett till allt, det är bara styrkan som bör väljas efter egen smak.
Ingredienser:
Chili (Capsicum Annuum L)
Vikt: 30g
Chili Devanur: 30 000 SHU
Detta är en Indisk chili med mycket styrka, lätt sötma och en kryddig karaktär. Devanur har en hög kva­litet och kännetecknas av djupröd färg. För att uppnå den styrka som vi har här blandar man flera sorters chili, framför allt de Indiska sorter­na (capsicum frutiscens). Chili fungerar i stort sett till allt, det är bara styrkan som bör väljas efter egen smak.
Ingredienser:
Chili (Capsicum Frutescens]
Vikt: 30g
Chili Birds Eyes: 100 000 SHU
Här används Chili Birds Eyes (cap­ sicum annuum) och andra Indiska chilisorter (capsicum frutiscens). Brännande het, kryddig, lätt söt och fruktig i smaken. Birds Eyes är en mångfaldig sort som odlas i Afrika , Thailand och Brasilien. För att upp­nå den styrka som vi har här blandar man flera sorters chili. Chili fungerar i stort sett till allt, välj styrka efter egen smak.
Ingredienser:
Chili (Capsium Annuum L)
Vikt: 30g

Tillbaka