Recept

Risotto ai Funghi

Till 4 personer

Ingredienser:

400g färsk svamp (skuren)
4 dl arborioris
1-2 dl torrt vitt vin
2 buljongtärningar
1 liter vatten
1 gul lök (hackad)
2 klyftor vitlök (bankade)
1 dl olivolja
Spicy Dream Vitlökspeppar
Spicy Dream Tryffelsalt
Spicy Dream Svartpeppar
400g riven parmesan (lagrad 22 månader)

Gör så här:

1. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Dra av från plattan och låt stå bredvid stekpannan.

2. Hetta upp en traktör- eller stekpanna på låg till medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker botten. Tillsätt svamp och låt fräsa tills svampen släppt all vätska. Tillsätt sedan löken, vitlöken och vitlökspepparn till lök och vitlök svettas. Tillsätt sedan riset och låt steka med i någon minut under omrörning.

3. Slå på vinet och låt det koka in. Sleva sedan över buljong så riset täcks och det är cirka en centimeter buljong ovanpå riset. Låt vätskan koka ner till riset, fyll på med vätska och upprepa under ca. 20 minuter. Om buljongen tar slut så fyll på med vatten.

4. När riset är färdigt skall det ha en liten fast kärna. Dra då av riset med lite vätska kvar i botten. Låt det vila i ca. 3 minuter och slå sedan i parmesanen och rör om. Låt vila ytterligare någon minut före servering.

5. Lägg upp i djupa tallrikar och krydda med tryffelsalt och svartpapper. Ringla sedan över rikligt med olivolja och servera. Mer parmesan kan tillsättas om man vill.

Buon appetito!


Köp kryddorna online