Recept

Tonno al Alessandro

Till 4 pers

Ingredienser:

800g färsk tonfisk
Spicy Dream BBQ Korean
2 msk sesamfrön
400g kikärtor eller bönor (torra ger godast resultat men i vatten bra går att använda)
1 dl olivolja
Salt
Peppar


Gör så här:

1. Skär tonfisken i 4 bitar och rulla kanterna i BBQ Korean-kryddblandningen. Låt vila.

2. Lägg bönor/kikärtorna i saltat vatten, vattnet skall täck alla bönor/kikärtor med någon centimeter, och låt koka i 10 minuter tills de mjuknat och är ätklara.

3. Hetta upp en panna och
rosta sesamfröna tills de är gyllenbruna. Ta av från plattan och låt svalna.

4. Häll bort hälften av
vätskan från bönorna/kikärtorna och häll i en mixer och tillsätt olivolja, salt och peppar. Mixa sedan detta tills det har en puréaktig konsistens. Tillsätt lite vatten och olja om purén känns för klibbig. Låt vila vid spisen.

5. Värm en panna på medelhög till hög värme. Slå
i olivolja och låt tonfisken steka ca. 1 minut per sida. Ta av fisken och låt vila i någon minut. Skär sedan fisken i centimetertjocka skivor.

6. Lägg upp bön/kikärtskräm
på ett fat som en spegel och lägg den skivade fisken i mitten på tallriken och strössla över de rostade sesamfröna.

Buon appetito!


Köp kryddorna online