Recept

Risotto Venere con Finocchio

Till 4 pers

Ingredienser:

4dl arborioris
1-2 dl torrt vitt vin
2 buljongtärningar (fisk/grönsak)
1 liter vatten
1 gul lök (hackad)
2 klyftor vitlök (bankade)
1 fänkål
1 paprika
1 knippe persilja
1 dl olivolja
Spicy Dream Chilisalt
Spicy Dream Vitpeppar
Spicy Dream Sea Salt Provencal


Gör så här:

1. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Dra av och låt stå bredvid stekpannan.

2. Skär lök, vitlök, fänkål och persilja i grova bitar. Finhacka paprikan.

3. Hetta upp en traktör- eller stekpanna på låg till medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker botten. Svetta löken och fänkålen. Tillsätt sedan vitlöken och vrid sedan ner chilisalt och vitpeppar.

4. När grönsakerna börjar få färg tillsätt riset och stek med det i någon minut. Tillsätt sedan hälften av den hackade persiljan.

5. Slå på vinet och låt det koka in. Sleva sedan över buljong så riset täcks och det är cirka en centimeter buljong ovanpå riset. Låt vätskan koka ner till riset, fyll på med vätska och upprepa under ca. 45 minuter. Om buljongen tar slut så fyll på med vatten.

6. När riset är färdigt skall det ha en liten fast kärna. Dra då av riset med lite vätska kvar i botten. Låt det vila i cirka 3 minuter.

7. Lägg upp i djupa tallrikar och lägg på persilja och paprika. Ringla sedan över rikligt med olivolja och salta med Sea Salt Provencal.


Buon appetito!


Köp kryddorna online